Depandance DCA

Veneto
Photo © Alberto Sinigaglia
Photo © Alberto Sinigaglia
Photo © Alberto Sinigaglia
Photo © Alberto Sinigaglia
Photo © Alberto Sinigaglia
Photo © Alberto Sinigaglia
Drawing © Didonè Comacchio Architects
Photo © Alberto Sinigaglia
Architects
Didonè Comacchio Architects
Location
Veneto
Year
2020

Restoration project of a small annex from the early 1900s which is part of a Veneto rural complex. The design approach was to recompose the original volume of the building, declaring the portions of the newly built wall compared to the existing ones that bear the passage of time. The additions are in neutral gray plaster finish in order to bring out the original walls in brick and stone. The shape thus obtained turns out to be that of the original building without creating a historical forgery. The roof is made with reclaimed wooden beams. Inside, ancillary spaces have been created for the office, such as the kitchen and other services. The kitchen is dark with doors in Vulcan oak finish as the table top.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by Didonè Comacchio Architects

Interior RA
Bassano del Grappa
Municipal Stadium Shelter
Travettore di Rosà
House BN
Cassola
Auditorium and park in Albignasego
Albignasego
House PB
Rosà