Projects

Featured Project

Studio MK27

Jungle House

deamicisarchitetti
Alessandria, 2017

Una casa colonica, un garage e un prato incolto in leggera pendenza sono gli elementi preesistenti di una proprietà con un piccolo parco in mezzo a...
deamicisarchitetti
Milano, 2018

ll progetto di ristrutturazione di un appartamento nel centro storico di Milano, sito al settimo piano con contestuale ampliamento sulla terrazza ...
deamicisarchitetti
Milano, 2009

In luogo di una semplice ed acritica applicazione della normativa vigente, questo intervento di recupero di sottotetto a fini abitativi, si configu...
deamicisarchitetti
Roma, 2017

Il progetto dei nuovi uffici romani di Digital Entity, speciale unità creativa di NTTdata, propone una successione continua di situazioni different...
deamicisarchitetti
Borgiallo (TO), 2016

Borgiallo è un comune di appena 591 abitanti, una popolazione che, messa tutta insieme, occuperebbe tre o quattro di piani dell’Unità di abitazione...
deamicisarchitetti
Gavi (AL), 2017

La Locanda La raia prende vita in un vecchio edificio abbandonato che un tempo fu una vecchia osteria, dalle fattezze tipiche della tradizione loca...
lopes brenna architetti
Cantù, 2013

Corde Architetti
Padova, 2015

A new museum of history of medicine in one the most important city for medical studies starting from the 14th century. The museum has been set up i...
studio wok
Verona, 2012

Un appartamento sul fiume dove l'arredo disegnato su misura organizza e definisce lo spazio. La richiesta del giovane committente era la creazione...
studio wok
Inverigo, 2014

Una casa caratterizzata e organizzata da elementi progettati su misura: soluzioni dedicate alla vita di una famiglia, per ambienti da vivere e da s...
studio wok
Milano, 2015

Il mondo in una stanza: concentrare in un piccolo monolocale di la vita di un grande appartamento. La casa si concentra in uno spazio principale d...
studio wok
Sega di Cavaion, 2016

Un nuovo concetto di bagno: lo spazio è divisibile, trasformabile e personalizzabile. Cogliendo l’incarico di EERA per un nuovo concept per un bag...
studio wok
Milano, 2016

Pensato per una giovane ragazza, è un piccolo e luminoso appartamento caratterizzato da un volume azzurro che contiene la cucina e organizza gli sp...
studio wok
Como, 2015

Un appartamento dove le pareti si fanno funzionali e accoglienti, a riflettere gli interessi e le abitudini dei suoi abitanti. Il progetto si soff...
studio wok
Milano, 2018

Il rinnovamento di una piccola bottega che ruota attorno alla figura del suo mastro artigiano. Un progetto architettonico e di comunicazione in col...
studio wok
Sedriano, 2017

Un progetto di trasformazioni delicate e un gioco di rimandi visuali. È stata superata la rigida separazione degli spazi della situazione esistent...
studio wok
Milano, 2017

Un appartamento contemporaneo in un edificio ricco di storia. La Ca’ Brutta, progettata da Giovanni Muzio nel 1922, è un edificio emblematico nell...
Corde Architetti
2015

A house which means to be a shelter, a boat, a wooden box in a glass box, a hut. A core of cross laminated timber hidden under a white smooth skin....
Laboratorio Permanente
Bergamo, 2015

The exhibition takes place in one of the most beautiful hall of the historic building Palazzo della Ragione in Bergamo, called Sala delle Capriate....
Laboratorio Permanente
Bergamo, 2007

The “FLOODS” contemporary art exhibition, set up in the church of Sant’Agostino in Bergamo in March 2007, explores the theme of the flood, contamin...
Laboratorio Permanente
Milano, 2013

A new concept window that connects two parts of the house divided by a terrace. The new part of the house has a new extension towards the terrace f...
Laboratorio Permanente
Milano, 2013

The project has to do with restructuring the space by overlapping new cement and plaster volumes to the existing brick frame. The old vaults and lo...
CN10Architetti
Bergamo, 2017

The project provides for a new set-up of the "Sala delle Capriate" in the “Palazzo della Ragione” of Upper Bergamo. The building dates back to the ...
Laboratorio Permanente
Milano, 2009

The project is about restructuring an art gallery set in a typical Milanese courtyard from the beginning of the 20th century. The space is restruct...
CN10Architetti
Dalmine, 2016

The municipality of Dalmine, a city of 25.000 inhabitans in the north of Italy, had the necessity to increase the main cemetery with a new pavilion...
CN10Architetti
Villa d'Adda, 2015

Torre del Borgo is one of the most famous fortified buildings in the history of Bergamo. The powerful and accurate quality of the medieval walls, t...
GRAFT
2018

FROM DEATH STRIP TO FREESPACE For 28 years, Germany has been united – exactly as long as the Berlin Wall existed (1961–1989). On the occasion of...
Laboratorio Permanente
Milano, 2017

On the example of the historical tradition of the entrances of the Milanese buildings, the project of Spaces Milano opens to the city through an at...
Luca Zanaroli Architects
Polignano a Mare, 2016

The JMG House filters its modern features through a vernacular filter, and the result is a stunning blend of old and new, a celebration of traditio...
Laboratorio Permanente
Milano, 2016

Starting from the historical standardization of the traditional offices, the project reinterprets the idea of the working spaces according to the f...
Luca Zanaroli Architects
Patù, 2013

The project of renovation concerned a part of a historic building built in 17th century located in Patù main square, a small town in the south of S...
Luca Zanaroli Architects
Ostuni, 2011

The project intention was to reuse an old Saracen trullo – a typical rural building found in Ostuni – and to enlarge it so as to triple the existin...
Luca Zanaroli Architects
Morciano di Leuca, 2008

The intervention in the countryside of Salento has been aimed by the will of preserving the strong expressive power of this ancient construction. I...
Laboratorio Permanente
Milano, 2017

Laboratorio Permanente completed the renovation of an early XX century Milanese building. These spaces are conceived as a flexible sequence of room...
Laboratorio Permanente
Milano, 2016

After ten years of dereliction the renovation project for an old swimming pool became the chance to imagine an innovative system of public spaces i...
Laboratorio Permanente
Correggio, 2013

The new extension occupies a portion of the school garden. For this reason the project focuses on the creation of a new structure which compensate...
Page 1 of 19 Pages