Restyling IM

Rosà
Architects
Didonè Comacchio Architects
Location
Rosà
Year
2018
Client
Imarc s.p.a.

A restyling project of the facade and new entrance of a company office building located between Vicenza and Treviso.

The main facade of the building required a restyling to communicate a contemporary image while maintaining its identity. At the same time, the project gives a hierarchy to external spaces. The new entrance, characterised by aflooring in continuity with the internal hall, is defined by two concrete seats and a brick partition that separates the area reserved for car parking.

The brick wall relates to the surrounding existence by size and material but is projected orthogonally for the facade, giving a clear direction, quinding the visitor to the entrance.

A hidden LED lighitng system has benn designed to guarantee visibility after dark to safeguard the pedestrians from the maneuvers of heavy vehicles.

Related Projects

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Other Projects by Didonè Comacchio Architects

Auditorium and park in Albignasego
Albignasego
House PB
Rosà
House AB
Bassano del Grappa
MUNICIPAL STADIUM SHELTER
Travettore di Rosà
Interior RA
Bassano del Grappa