Claw House

Cremignane, Brescia
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
Architecture, Site-Specific, Italy
写真 © atelier XYZ
建築家
ARW Associates - Botticini + Facchinelli
場所
Cremignane, Brescia
2018
費用
非公開
階数
非公開
チーム
Arch. Erica Beluffi, Arch. Lucia Fanetti, Arch. Anna Ghirardi

The project constitutes an emblematic architectural representation of how a landscape-sensitive architecture can be created and integrated into the context by using advanced prefabricated system that are standard in their technological characterization.
The house also represents a small-scale single-family housing prototype capable of interpreting and intercepting new ways of living while referring to the archetype of the court that here becomes open to grasp the horizon of the landscape.

This project site is a hill facing the Adamello mountain scenery and lake Iseo, its views open up over the Sebino Nature reserve.
This house defines its own settlement method starting from two fundamental elements: the relation between the site and the landscape that makes it a multiple observation device.
The will is to create a model type of architecture that relates to the site and its environment, that appears to have always been there but at the same time expresses an idea of a contemporary domesticity.
The house has a “claw” system able to establish various visual connections with the geographical horizons that frame it. This is done by selectively arranging the view both with the specific portions of the living area facing the courtyard and the Adamello mountains, and with the kitchen facing the Sebino reserve, while the openings of the night area face towards the lake.
In relation to the soil, the building is located at the highest level of the site, a solution that gives the opportunity to obtain a space for the garage and a stairway that connects to the above level of the living area.

関連したプロジェクト

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

ARW Associates - Botticini + Facchinelli によるその他のプロジェクト

Stezzano Garden City
Stezzano
Bergamo Ecogarden houses
Curno
EUR park garden city overlapped villas
Roma
Alps Villa
Brescia
Green Villas Complex on Maggiore Lake
MTC Rixheim 1
Rixheim , フランス