© gustav willeit
© gustav willeit
© gustav willeit
Photo © Günter Wett
Photo © Jürgen Eheim
© Jürgen Eheim
Photo © Günter Wett
Photo © Günter Wett
Photo © Günter Wett
Photo © Jürgen Eheim
Photo © Günter Wett
Photo © Günter Wett
© Jürgen Eheim

in stone, margreid fire department

 Back to Projects list
Address
Johann Steck Strasse 34, 39040 Margreid an der Weinstraße
Year
2010
Cost
100K - 1M
Stories
1-5 Stories

a cliff face is the setting for the new magreid fire department station: three caves digged in the mountain are connected by a horizontal gallery. The first two caves are reserved for vehicles and machinery, whereas administration areas are located in the third one. a black concrete wall is placed with a one meter offset from the slanted mountain wall, replicating its geometry. the wall becomes a defining element of the project and works also as a shield against falling rocks. concrete was selected as the main material because of its durability, resistance and strength. The dark color recalls that of burnt wood and it was obtained with beech coal dust.

Other Projects by bergmeisterwolf architekten

in the tradition, gasthaus löwengrube
Bozen
blend, öhler woman
Brixen
block of wood, wood carving perathoner
Pontives
next to the chapel, farmstead b
Sterzing
within the leaves, house p
Mühlbach
in the centre, hotel pupp
Brixen