Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com
Foto © Oskar Da Riz - www.dariz.com

Restaurant Brix 0.1

 Zurück zur Projektliste
Adresse
Fischzuchtweg, 17, 39042 Bressanone
Jahr
2016

The new restaurant Brix 0.1, which is located in the "Lido Park" in Bressanone / Italy, finally brings an improvement to the green area in the middle of the city.

Like a landmark the building fits inside the natural environment. A simple, but plastically shaped building opens consciously like a funnel to the pond.
Furthermore this pavilion forms the backbone of the overall composition and becomes the new attraction in the park. The new restaurant BRIX 0.1 in the Lido Park is created in a spatial interplay with a pushed in cuboid space volume, in which the service facilities are accommodated.

The design is characterized by a sculptural building envelope which, like a canopy of roofs, protects the new restaurant area and widens through its wide glass façade visually towards the pond. The building deliberately moves closer to the shore of the pond. Under its cantilevered roof, a protected area is created, which is complemented by a spacious terrace overhanging the pond and thus visually links the restaurant with the water. The "canopy roof and wool " in interaction with the over the terrace creates a unique atmosphere in the park.

Spacious glazed windows allow views and views into the new restaurant and link the exterior and interior, making the visit to the park an experience. The skin of volume is formed by corten steel´s leaves that makes an elegant coating for the restaurant below.

Inside a front-cooking kitchen finds a dialogue with the tables of the clients showing the preparation of their prestigious food. In the night the construction becomes a lantern and the water turns into a mirror for the structure.

Andere Projekte von Markus Tauber Architectura

Villa Unterholzer & Unterholzer
Vilpian
Wine Gallery
Cortaccia
Salten Tomanegger
San Genesio
Ewo Headquarters GmbH
Cortaccia
District Heating Building
Silandro
Hotel Rainer - Dolomit Panorama SPA
Sesto