Tetris Haus

San Candido
建筑师
Plasma Studio
位置
San Candido
年份
2007
Size

680 sqm

Program
Multi-unit Residential Block.

Partner in charge
Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

Photography
Cristobal Palma

Tetris House is derived from turning very pragmatic parameters into a spatially engaging concept: multiple programmatic demands (five self-contained units, parking space and other covered exterior areas) have initiated two volumes. L-shaped in plan and section they are spatially interwoven as to produce a range of dynamic in-between spaces.

The building volumes cantilever about five meters out to provide covered parking. The structural forces are legible in the development of the wall and ceiling planes.

The local larch is used with a white tint throughout the interior. The sloped elevation continues as a built-in sideboard that turns into a series of steps and a plinth beneath the internal stairs.

相关项目

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

杂志

以下出品方的其他项目 Plasma Studio

Circus House
London, Great Britain
The Crumple Zone
London, Great Britain
Strata Hotel
Sesto
Hotel Puerta America
Madrid, Spain
International Horticultural Expo
Xi'An, 中国
Dolomitenblick
Sesto