Fire station of the voluntary fire department Fleres

Fleres
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
照片 © Oskar Da Riz
图纸 © Roland Baldi Architects
图纸 © Roland Baldi Architects
图纸 © Roland Baldi Architects
建筑师
Roland Baldi Architects
位置
Fleres
年份
2015
客户
Comune di Brennero
团队
Harald Kofler, Karin Kretschmer

With its striking monolithic façade, characterised by clear and modern design and a deliberate selection of stone, glass and aluminum, the fire station was conceived as a continuation of the scree, caused by periodic mudflows from the mountain slope behind the construction area. By partially integrating the scree into the retaining dam, a sense of the optical continuation of its movement downstream is conveyed.
Custom made gabions were lined with dolomitic rocks and rubble sourced from on-site excavations for the design of the façades. The use of local stones and the façade’s gabion-walls strengthen the identity between the construction site and the building and blend the fire station’s modern design with its natural surroundings.

相关项目

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+

杂志

以下出品方的其他项目 Roland Baldi Architects

Headquarter TechnoAlpin
Bolzano
Ropeway Merano 2000
Meran
Angela Nikoletti Square
Bolzano
Cultural Center Rosenbach
Bolzano
District Heating Plant
Klausen
Lunch room EURAC
Bolzano