SEGB - gb exhibit pavilion

Milan
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © NatOffice
Arquitectos
NATOFFICE - christian gasparini architect
Endereço
Rho Fiera, Milan
Ano
2018
Custo
100K - 1M
Cliente
GB Gnudi Bruno
Equipa
José Ignacio Gonzalez Sierra, Sara Piccinini, Ludovica Scarpa
Landscape Design
Barbara Ponti
Art and Communication
Michela Gilioli, Kalimera

The exhibit pavilion for GB Gnudi Bruno works and researches on flexible and light temporary structures. It tries to represent products and technologies, involved to create extremely advanced and innovative packaging systems, that outline Bologna district worldwide known as the "packaging valley".

The module, with its infinite mash-up as structure, and the cardboard, with its layers and sides as material, are the generative, spatial, architectural and aesthetic elements of the project, able to witness a process that produces the containers for any product today in the world market, from syringes to biscuits.

The big assembly line machines are the actors of the space but are contained inside a curtain wall of C-shaped cardboard modules that are raised or not depending on the indoor uses’ range spaces: so at the foyer corner we have the reception - infopoint with a wardrobe behind, placed in continuity with the meeting room and more detached the service room, while in the middle the bar / cafeteria becomes the distributive and connecting element of the space. around it, in addition to the machines, are set tables and chairs, intended as leisure and information spaces. At the top, a quadrangular structure is hanging, parallel to the sides of the pavilion: it highlights the company's brand and graphics, to signal its presence in the exhibition. The juxtapposed and rotated C modules switch the edge, reproducing the box material and shape of the packaging system.

Projetos relacionados

  • Mirror Gallery
    AD ARCHITECTURE
  • Fahrradparkhaus Mainz
    SCHOYERER ARCHITEKTEN_SYRA
  • Umbau Australienhaus Zoo Zürich
    L3P Architekten ETH FH SIA AG
  • 青籁养生上海湖滨道门店
    朱周空间设计
  • cube berlin
    iGuzzini

Revista

Outros projetos por NATOFFICE - christian gasparini architect

HLBH - houselevel homeoffice
Reggio Emilia
RABM - ivy restaurant lounge bar
Reggio Emilia
HCBC - housecourtyard
Reggio Emilia
CCLC - la corte cultural center
Parma
SFMG - european photography center
Reggio Emilia
PIEC - childhood pole
Reggio Emilia