RABM - ivy restaurant lounge bar

Reggio Emilia
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Photo © Filippo Poli
Drawing © NatOffice
Arquitectos
NATOFFICE - christian gasparini architect
Localização
Reggio Emilia
Ano
2016
Custo
100K - 1M
Pisos
1-5 Stories
Cliente
Private
Equipa
Francesca Giannini, Matteo Lombardini, Alessandro Russo, Agostina Vendrell
Structures
Paolo Delmonte, Ingeos
Energy Sustainability
Stefano Anzillotti, Ren Solution
Landscape Design
Barbara Ponti

IVY tries to configure a new approach to the restaurant and catering facilities, assuming a long stay inside the place corresponding to drink, dinner and after dinner, surrounded by an open space arranged through a series of linear “hanging gardens”. Outside ivy transform the front of the building in a continuous green wall.
IVY represents a new way to experience and enjoy leisure time, being surrounded by the green of nature and the warmth of wood. The interior spaces take back the historical building volume to a single open space, where the kitchen and the dining room connect northwards and the large central bar and the lounge on different levels southwards.
The lounge seatings look out towards the street with a number of two places swings (seesaws), that transform the time shared with other people in a moment of pleasure. The space is characterized by the interweaving of different materials: concrete walls, the sandy look of floor, floor and ceiling plants.
The project set up in the basement the whole system of service spaces and storage.
The plane trees on Montegrappa avenue represent the main reference of the project: they are so large to completely cover the building and are a perfect shading system for the facades on the road.
The flexibility of the multipurpose spaces is one of the cornerstones of the project, to ensure in time evolution and expansion both indoor to the historic building, and outdoor, in the open and service spaces of the plot.
The concept envisages the development in the future on the cover of a lounge terrace, while the open air expansion of the project has been completed contemporarily with the opening of Fotografia Europea 2016. The new edge has been defined by a set of corten boxes, which contains bamboo canes and embedded light system.

Projetos relacionados

  • Lichtfabrik - Mehr Licht, weniger Fabrik
    Bollinger + Fehlig Architekten GmbH BDA
  • Friedrichstraße - Früher Platte, heute Scholle
    Bollinger + Fehlig Architekten GmbH BDA
  • Villa K
    LOVE architecture and urbanism
  • Wettbewerb Restaurant Thalersee
    BÜRO KLK OG
  • Grelle Forelle
    BÜRO KLK OG

Revista

Outros projetos por NATOFFICE - christian gasparini architect

HLBH - houselevel homeoffice
Reggio Emilia
HCBC - housecourtyard
Reggio Emilia
CCLC - la corte cultural center
Parma
SFMG - european photography center
Reggio Emilia
SEGB - gb exhibit pavilion
Milan
PIEC - childhood pole
Reggio Emilia