PH credits: Chiara Allione
PH credits: Chiara Allione
PH credits: Chiara Allione
Plan
PH credits: Chiara Allione
PH credits: Chiara Allione
Before works

IPAHIM

 Voltar à lista de projetos
Localização
Torino
Ano
2014
Custo
Undisclosed
Pisos
1-5 Stories
Cliente
Private
Equipa
Alberto Lessan, Jacopo Bracco

This project is part of the research path that our office face towards the interest of the materials and its use. We have been encharged of the restoration of an apartment in the historical centre of Turin, close to Piazza Vittorio Veneto. We take intervention in a manner rather delicate on the existing situation, focusing our field of action in the area of the kitchen/living. The passion for the music of our client becomes the generative element of the project. The kitchen is designed to be a resonating chamber of a violin, totally wooden, in the vertical walls and in the ceiling.
The obtained benefit is to muffle the sounds and noises in the open space of the kitchen/living and to give a scenographic and tactile special aspect. The kitchen is a continuous casting of concrete, that is a vertical structural element and a horizontal supporting surface. The marble of Calacatta, already existent, has been maintained in the living room and flanked by a resin that keeps the colour of its grains. Windows and doors have been deliberately left unaltered (possibly subject to future intervention) to look forward to a high spatial and material quality of the spaces.

Outros projetos por BLAARCHITETTURA

MONUMENTAL
Turin
PORTLAND
Torino
PHOENIX
Torino
SPAZIO211
Torino
QUATTRO ROVERI
Cuneo