PH credits: Beppe Giardino
Plan
Section
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
Section
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
Section
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
PH credits: Beppe Giardino
Before works
Plan - Before works

ELDA

 Voltar à lista de projetos
Localização
Cuneo
Ano
2015
Custo
Undisclosed
Pisos
1-5 Stories
Cliente
Private
Equipa
Alberto Lessan, Jacopo Bracco, Cecilia Mauro

The apartment is on the second floor of a building 50s. It is located in a special area of Cuneo (North of Italy), very green and well positioned. His T-shaped configuration, with the best solar exposition located at the opposite side of the entrance, has determined a radical change of the internal plan. (Overturning of the kitchen). The intervention has considered the total and whole surface, with the basic adjustments to the distributive point of view and to all the systems and facilities (electrical, thermal).
Since the residential unit is independent from a thermal supplying, has been decided to adopt the system of the pavement heating. This intervention created a step to the entrance area of the apartment, that has been solved by introducing a tailored carpet. There is a precise line that divides the day area with the night area, they still are with the same pavement made by Rovere wood. The same parquet is also used in the vertical surface that defines the coating of the back of the kitchen, and for a wide sliding door, that becomes a movable wall.
The mirrored wardrobe of the length of 5 meters placed in the entrance area, has the function of double the perception of that space. In other manners, it would have been perceived as a corridor and not part of the open space of the kitchen/living.
The wideness of that wardrobe, together with the closet, the bedroom cabin and the suspended wardrobe in the living area, gives a wide amount of space dedicated to the recovering of items, clothes and food supplies.
The living area, with the ceiling covered by a striped wallpaper, is shaped by an L that from the horizontal superior surface descends to the vertical surface where take place a wooden wardrobe, also covered by wallpaper with a special technique. The volume at the feet of the living room is in Calacatta Marble, this is done to give a deeper and monumental aspect to the evening area of the flat.

Outros projetos por BLAARCHITETTURA

MONUMENTAL
Turin
PORTLAND
Torino
PHOENIX
Torino
IPAHIM
Torino
SPAZIO211
Torino