Tetris Haus

San Candido
Architecten
Plasma Studio
Locatie
San Candido
Jaar
2007
Size

680 sqm

Program
Multi-unit Residential Block.

Partner in charge
Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

Photography
Cristobal Palma

Tetris House is derived from turning very pragmatic parameters into a spatially engaging concept: multiple programmatic demands (five self-contained units, parking space and other covered exterior areas) have initiated two volumes. L-shaped in plan and section they are spatially interwoven as to produce a range of dynamic in-between spaces.

The building volumes cantilever about five meters out to provide covered parking. The structural forces are legible in the development of the wall and ceiling planes.

The local larch is used with a white tint throughout the interior. The sloped elevation continues as a built-in sideboard that turns into a series of steps and a plinth beneath the internal stairs.

Gerelateerde projecten

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Andere projecten van Plasma Studio

Circus House
London, Groot Britannië
The Crumple Zone
London, Groot Britannië
Strata Hotel
Sesto
Hotel Puerta America
Madrid, Spanje
International Horticultural Expo
Xi'An, China
Dolomitenblick
Sesto