GP Mountain house

Hohenthurn, Oostenrijk
Photo © Massimo Crivellari
Photo © Massimo Crivellari
Photo © Massimo Crivellari
Photo © Massimo Crivellari
Photo © Massimo Crivellari
Photo © Massimo Crivellari
Photo © Massimo Crivellari
Photo © Massimo Crivellari
Architecten
GEZA - Gri e Zucchi Architettura
Jaar
2010
Kosten
Undisclosed
Verhalen
1-5 Stories

Project of a detached holiday house on the slope of a hill in Hohenthurn, Austria.

The project is aimed at complying with the type of a mountain house for both design and materials used.

The volume stretches east to west parallel to the contour line and lies on a reinforced concrete basement, which makes the building foundations and underground floor.

The masonry is made of reinforced concrete walls and a hardwood frame coated with typical local wooden tiles.

The saddle roof too is coated with the same tiling method, so that the roof and perimeter walls look like a whole surface.      

The south-facing protruding balcony overlooking the mountains emphasizes that the building entertains a direct relation with the landscape, and becomes an extension to it. Also, a large chimney anchored to the ground makes a relevant landmark in the landscape.

Distinctive features of the project are the full-height window openings, which protrude southwards with their aluminium-coated frames.

Gerelateerde projecten

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • シャングリ・ラホテル東京
    ワークテクト
  • 日本平ホテル
    ワークテクト

Magazine

Andere projecten van GEZA - Gri e Zucchi Architettura

MNM Housing
Udine, Italy
SEC Conference hall
Padova, Italy
NM Houses and park
Tarcento, Udine, Italy
DC House with swimming pool
Udine, Italy
FP Private house
Codroipo, Italy
IFN1 Housing
Tavagnacco, Udine, Italy