写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
写真 © Oskar Da Riz
図面 © Roland Baldi Architects
図面 © Roland Baldi Architects
図面 © Roland Baldi Architects

Fire station of the voluntary fire department Fleres

 プロジェクト一覧に戻る
場所
Fleres
2015
クライエント
Comune di Brennero
チーム
Harald Kofler, Karin Kretschmer

With its striking monolithic façade, characterised by clear and modern design and a deliberate selection of stone, glass and aluminum, the fire station was conceived as a continuation of the scree, caused by periodic mudflows from the mountain slope behind the construction area. By partially integrating the scree into the retaining dam, a sense of the optical continuation of its movement downstream is conveyed.
Custom made gabions were lined with dolomitic rocks and rubble sourced from on-site excavations for the design of the façades. The use of local stones and the façade’s gabion-walls strengthen the identity between the construction site and the building and blend the fire station’s modern design with its natural surroundings.

Roland Baldi Architects によるその他のプロジェクト

Headquarter TechnoAlpin
Bolzano
Ropeway Merano 2000
Meran
Angela Nikoletti Square
Bolzano
Cultural Center Rosenbach
Bolzano
District Heating Plant
Klausen
Lunch room EURAC
Bolzano