Hello Space - Palazzo Mora - Venice Biennial 2018

Venice
建築家
Space4Architecture (S4A)
場所
Venice
2018
階数
1~5階

Our collaboration with the European Cultural Center started in 2017 with a site visit at Palazzo Mora. We were immediately drawn to room #215, a space that could easily be described as a corridor with no destination. We started our journey by focusing on the individual and on how to guide the visitor’s experience within the narrow space. Our desire was to create a moment of intimacy within the room, away from the collective context of Palazzo Mora and the city of Venice. Given the very slender proportions, specifically the disparity between height and width, we felt that working in section would provide the best spatial solution. Through the use of a sole material we decided to create a room within a room, horizontally split by a slanted panel which would naturally fragment the incoming daylight and generate two distinct spaces. The visitor is invited to funnel through to the other side, where the resulting space is restricted and personal. A space that encourages both intimacy and social exchange.

関連したプロジェクト

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Magazine

Space4Architecture (S4A) によるその他のプロジェクト

Indian Creek Tower
Miami, アメリカ
Collins Avenue Mall
Miami, アメリカ
The Park Central Hotel
Miami, アメリカ
Bonobos Stores, US
Los Angeles, アメリカ
Devi Kroell Store
New York, アメリカ
Church Conversion
New York, アメリカ