ECOMUSEO DELLE BONIFICHE

Bondanello
写真 © ARCHIPLAN
建築家
archiplanstudio
住所
Bondanello (MN), 46024 Bondanello
2019
費用
10万~100万
階数
1~5階

The covering in corten was the last phase of the renovation of “Chiavicone Bondanello”, started in 2009. The building, with hydraulic function on “Cavo Fiuma”, was constructed in the XVIIth century and the actual aspect derives from a renovation in 1900. Furthermore in 1960 the building partially collapsed after the river overflow and it was reconstructed.
A new reticular steel structure with polycarbonate wall replace the volume that was destroyed; inside there is a polyfunctional space with the environment center of the Secchia river park.
The new covering in corten linked the restored facade with the new volume and show the stratification of the interventions. The perception of the facades is dynamic and changes from every different angles, emphasizing the historical facade, the relation with the contemporary intervention or also the strength of the oxidised steel.
The polycarbonate wall during the night works like a lamp that emphasize the social function of the building and make it a signal in the landscape.

関連したプロジェクト

  • scuola primaria
    Boschi+Serboli
  • edificio residenziale
    Boschi+Serboli
  • 日宇那の工房
    荒谷省午建築研究所
  • International Retreat
    WEISS / MANFREDI
  • Tre Volte
    廣部剛司建築研究所

Magazine

archiplanstudio によるその他のプロジェクト

High time
Forlì
Street
Solferino
Private residence
Sarginesco
Park
Motteggiana
Square
Solferino
Cà Nova
San Giorgio