Van Cortbeemdelei

Deurne, Belgio
Foto © Dieter van Caneghem
Foto © Atelier MA+P
Foto © Van Huffel
Foto © Dieter van Caneghem
Foto © Van Huffel
Foto © Dieter van Caneghem
Foto © Dieter van Caneghem
Foto © Atelier MA+P
Foto © Dieter van Caneghem
Foto © Van Huffel
Architetti
Atelier MA+P
Sede
Deurne, Belgio

Het project bevindt zich in de volkse Kronenburgwijk, gelegen tussen het Albertkanaal met industriële ontwikkeling en enkele drukke invalswegen en met een totaal gebrek aan groene ruimte.

 

Een gediversifieerd aanbod aan woontypologieën ontwikkelen samen met een kinderdagverblijf in een groen kader, bleek een uitdaging gezien de rigide stedenbouwkundige voorschriften.

 

Het ontwerpproces resulteerde in twee parallelle, compacte volumes die worden verbonden door het kinderdagverblijf en geschikt zijn rond een groene binnentuin.

 

Drie parameters drijven het ontwerp: 1) visualiseren van de sociale diversiteit, zowel door materialiteit als kleurgebruik; 2) creëren van een duurzame mantel met een aanpasbare indeling die verschillende programma’s toelaat; 3) dynamische mix aan woontypologieën binnen een compact volume en met beperkt budget.

 

De gevels met gevelpanelen integreren zich in hun omgeving maar verrassen met felkleurige accenten. Dit wordt versterkt door het contrast dat men ervaart tussen de harde, stenen straat en de zachte, groene oase in het binnengebied.

Progetti collegati

  • Neubau Schul- und Sportanlage
    Herzog Architekten
  • Krabbelstube Keferfeld-Oed
    Team M Architekten
  • Umbau Haus Nägeli
    Adrian Mäder
  • Erweiterung Wohnhaus Windisch
    Vetter Schmid Architekten
  • Vent Vert
    Edward Suzuki Associates

Rivista

Altri progetti di Atelier MA+P

Wooninbreidingsproject markt en omgeving
Kruishoutem, Belgio
Papageno
Evere, Belgio
De Zonnebloem
Mechelen, Belgio
Emmaüs Cepos
Duffel, Belgio
Jasmisse
Duffel, Belgio
Cadixstraat
Antwerpen, Belgio