Single familiy house

Daunei
Architetti
Perathoner Architects
Indirizzo
Via Daunei, 39048 Daunei
Anno
2012
Costo
Non dichiarato
Piani
1-5 Piani

The single family house, projected by Rudolf Perathoner Architects, is situated on a steep hill just outside the mountain village of Selva in Val Gardena in a unique position with astonishing views of the beautiful Dolomites.

In this work, the appropriate integration of the architecture into the site and the surroundings was a priority, inserting it in the natural topography of the slope dividing the house into 2 floors plus an additional garage and cellar underground level.

The project was inspired by the traditional architecture of the old rural houses of the valley, which is expressed for instance in the saddle roof with it`s typical shingle covering and the use of local building materials like larch wood which was employed on the exterior as well as on the interior. Careful implementation of energy efficient solutions were hallmarks of the project.

Progetti collegati

  • 0711 Maisonette
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design
  • 98 Front Street
    ODA
  • Haus im Münsterland
    Delta Light
  • Blakely Island Artist Studio
    Olson Kundig
  • Breitenbach Landscape Hotel – 48° Nord
    Reiulf Ramstad Arkitekter

Rivista

Altri progetti di Perathoner Architects

Danterceppies Cable Car
Selva di Val Gardena
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena
Villa A
Selva di Val Gardena
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena
Piz Seteur
Selva - Val Gardena
Villa Belvedere
Costermano