Residenza Privata

Sarginesco
Foto © Gianni Basso
Architetti
archiplanstudio
Sede
Sarginesco
Anno
2007
Costo
Non dichiarato
Piani
1-5 Piani

The site is located at a point between the square and the church of a small village in the Po Valley. The new building develops around a small inner courtyard. The front facing the street has no openings apart from the main entrance. Four metres high, it underlines the idea of the threshold conceived as an element of transit and delimitation that separates an outer world, without rules or qualities, from a controlled artificial one. The walls of the building have no domestic openings, establishing a selective relationship with the surroundings and providing a visual rapport with the only side with vegetation, to the east of the building, and with the inner courtyard.

Progetti collegati

  • scuola primaria
    Boschi+Serboli
  • edificio residenziale
    Boschi+Serboli
  • 日宇那の工房
    荒谷省午建築研究所
  • International Retreat
    WEISS / MANFREDI
  • Tre Volte
    Takeshi Hirobe Architects

Rivista

Altri progetti di archiplanstudio

High time
Forlì
Street
Solferino
Park
Motteggiana
Piazza castello
Solferino
Cà Nova
San Giorgio
De Andrè park
Bigarello