Piz Seteur

Selva - Val Gardena
© Harald Wisthaler
© Harald Wisthaler
© Harald Wisthaler
© Harald Wisthaler
Architetti
Perathoner Architects
Indirizzo
Plan de Gralba, 39048 Selva - Val Gardena
Anno
2017

The planning of the valley station of Piz Seteur was inspired on the one hand by the profiles of the surrounding mountains and on the other hand by the two main sports practiced in this area, skiing and mountain biking. The goal was creating a perfect harmony between dynamism, power, technology and nature and to merge the building with the surrounding natural alpine landscape.

The architects choose brushed larch wood, the tables used were in fact treated with abrasive brushes that removed the softer part of the wood, providing them with a darker color more similar to the neighboring forest.

Progetti collegati

  • SOOYOU BEAUTY SALON
    AD ARCHITECTURE
  • Kasinoparking
    Schäublin Architekten AG
  • Chasa Padrun
    urs padrun - architekt hfg swb
  • C34
    INNOCAD
  • Einbau Heustall
    urs padrun - architekt hfg swb

Rivista

Altri progetti di Perathoner Architects

Single familiy house
Daunei
Danterceppies Cable Car
Selva di Val Gardena
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena
Villa A
Selva di Val Gardena
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena
Villa Belvedere
Costermano