Hello Space - Palazzo Mora - Venice Biennial 2018

Venice
Architetti
Space4Architecture (S4A)
Sede
Venice
Anno
2018
Piani
1-5 Piani

Our collaboration with the European Cultural Center started in 2017 with a site visit at Palazzo Mora. We were immediately drawn to room #215, a space that could easily be described as a corridor with no destination. We started our journey by focusing on the individual and on how to guide the visitor’s experience within the narrow space. Our desire was to create a moment of intimacy within the room, away from the collective context of Palazzo Mora and the city of Venice. Given the very slender proportions, specifically the disparity between height and width, we felt that working in section would provide the best spatial solution. Through the use of a sole material we decided to create a room within a room, horizontally split by a slanted panel which would naturally fragment the incoming daylight and generate two distinct spaces. The visitor is invited to funnel through to the other side, where the resulting space is restricted and personal. A space that encourages both intimacy and social exchange.

Progetti collegati

  • Unesco Gebäude
    Jan Henrik Hansen
  • Sakralmuseum Klosterkirche St. Annen Kamenz
    FISCHER & PARTNER
  • »Stadtwaage«
    Damrau Kusserow Architekten BDA
  • Cite du Design
    LIN Architects Urbanists
  • USA Pavilion at Expo Milano 2015
    Biber Architects

Rivista

Altri progetti di Space4Architecture (S4A)

Indian Creek Tower
Miami, USA
Collins Avenue Mall
Miami, USA
The Park Central Hotel
Miami, USA
Bonobos Stores, US
Los Angeles, USA
Devi Kroell Store
New York, USA
Church Conversion
New York, USA