Danterceppies Cable Car

Selva di Val Gardena
Architetti
Perathoner Architects
Indirizzo
Streda Dantercëpies, 39048 Selva di Val Gardena
Anno
2013
Costo
1M - 100M
Piani
1-5 Piani

The morphological insertion of the buildings into the alpine environment was a major part of the project of the Dantercepies cable car. The valley, mountain and middle stations were all built out of cement mixed with sediments of local dolomitic gravel.

The original project had to be completely revised, adapted and newly approved due to two landslides in April 2013. Nevertheless, the project could be realised during summer 2013.

Progetti collegati

  • 0711 Maisonette
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design
  • 98 Front Street
    ODA
  • Haus im Münsterland
    Delta Light
  • Blakely Island Artist Studio
    Olson Kundig
  • Breitenbach Landscape Hotel – 48° Nord
    Reiulf Ramstad Arkitekter

Rivista

Altri progetti di Perathoner Architects

Single familiy house
Daunei
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena
Villa A
Selva di Val Gardena
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena
Piz Seteur
Selva - Val Gardena
Villa Belvedere
Costermano