BTW – Biennale The Wave

Venice
Foto © Marco Zanta
Foto © Marco Zanta
Foto © Marco Zanta
Foto © Marco Zanta
Immagine © C+S
Disegno © C+S
Foto © C+S
Architetti
C+S Architects
Indirizzo
Lido di Venezia, 30100 Venice
Anno
2003

A wave of larch boards supported breaks against the Palazzo del Cinema in the island of Lido in Venice. It impresses a new sign on the venetian scene: a catwalk for the entry of actors and film directors as well as an organised space for photographers. Supported on a serie of steel struts, the wave is a catwalk that keeps the public near and far at the same time. Like the deck of a ship setting sail for a great adventure. The moment of the actors arrival is an explosive and magic one but it last a second as when the wave breaks itself on the beach, leaving a corrugated soil on the threshold between earth and water.

Progetti collegati

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Rivista

Altri progetti di C+S Architects

WFP, Depuratore
Isola di Sant'Erasmo, Laguna di Venezia
Low-tech offices
Kortrijk, Belgio
Urban regeneration of Panquin
Tervuren, Belgio
Affordable Housing in Milan
Milano
Face of Renovation Metrogorodok
Moscow, Russia