Strata Hotel

 Torna alla Lista di Progetti
Sede
Sesto
Anno
2007
Client

Family Resort Rainer

Size
1,600 sqm

Program
Addition to Residence Koenigswarte, including parking and storage for the whole building

Partner in charge
Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

Photography
Cristobal Palma

Located on a steep hillside in the Italian Dolomites this new-built hotel has been developed as the interweaving of the free-flowing topography- indexed and organized by series of timber strips- and the serial sequence of apartment units perpendicular to it.

Skin organisation as strata

Since the overall shape was developed from the local planning guidelines, the linear distribution of units and the views and sun directions, it is a resultant of the constant negotiations among all these parameters as well as a topological answer to the picturesque typologies frequently built in the area. From applying the logic of topographical mapping ie. the indexing of horizontal sections as continuous lines, the volume is formed as a series of strata that as an artificial entity maintains a dialogue with its natural environment. In addition these horizontal sections operate as control lines, enabling the generation of curved hyperbolic-parabolic geometry.

The bands surround the volume at different scales, peeling off from it, flowing into the landscape and blurring the boundaries of the building.

The balconies become in-between zones that negotiate the internal rationale of the appartments ruled by efficiency and the repetition of parts with the exterior as extension of the topography.

Altri progetti di Plasma Studio

Circus House
London, Great Britain
Tetris Haus
San Candido
The Crumple Zone
London, Great Britain
Hotel Puerta America
Madrid, Spain
International Horticultural Expo
Xi'An, China
Dolomitenblick
Sesto