Tetris Haus

San Candido
Architectes
Plasma Studio
Lieu
San Candido
Année
2007
Size

680 sqm

Program
Multi-unit Residential Block.

Partner in charge
Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

Photography
Cristobal Palma

Tetris House is derived from turning very pragmatic parameters into a spatially engaging concept: multiple programmatic demands (five self-contained units, parking space and other covered exterior areas) have initiated two volumes. L-shaped in plan and section they are spatially interwoven as to produce a range of dynamic in-between spaces.

The building volumes cantilever about five meters out to provide covered parking. The structural forces are legible in the development of the wall and ceiling planes.

The local larch is used with a white tint throughout the interior. The sloped elevation continues as a built-in sideboard that turns into a series of steps and a plinth beneath the internal stairs.

Projets liés

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Autres projets de Plasma Studio

Circus House
London, Grande-Bretagne
The Crumple Zone
London, Grande-Bretagne
Strata Hotel
Sesto
Hotel Puerta America
Madrid, Espagne
International Horticultural Expo
Xi'An, China
Dolomitenblick
Sesto