Fire Station of the Voluntary Fire Department Fleres

Fleres
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Foto © Oskar Da Riz
Dibujo © Roland Baldi Architects
Dibujo © Roland Baldi Architects
Dibujo © Roland Baldi Architects
Arquitectos
Roland Baldi Architects
Ubicación
Fleres
Año
2015
Cliente
Comune di Brennero
Equipo
Harald Kofler, Karin Kretschmer

With its striking monolithic façade, characterised by clear and modern design and a deliberate selection of stone, glass and aluminum, the fire station was conceived as a continuation of the scree, caused by periodic mudflows from the mountain slope behind the construction area. By partially integrating the scree into the retaining dam, a sense of the optical continuation of its movement downstream is conveyed.
Custom made gabions were lined with dolomitic rocks and rubble sourced from on-site excavations for the design of the façades. The use of local stones and the façade’s gabion-walls strengthen the identity between the construction site and the building and blend the fire station’s modern design with its natural surroundings.

Proyectos relacionados

  • Eissporthalle Davos
    Walter Bieler AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Otros proyectos de Roland Baldi Architects

Kindergarden Sluderno
Sluderno
Headquarter TechnoAlpin
Bolzano
italia&amore Ristorante Mercato Enoteca
Bolzano
Civil Protection Centre Ritten
Ritten
District Heating Plant
Klausen