Baiyun Community Center

Guizhou Province, China
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Foto © West-line Studio
Dibujo © West-line Studio
Dibujo © West-line Studio
Dibujo © West-line Studio
Arquitectos
West-line Studio
Dirección
Baiyun District, Guizhou Province, China
Año
2010
Building Area
13400 sqm
Design Team
West - line Studio
Lead Architects
Haobo Wei, Jingsong Xie

The Baiyun Community Center is a 13,400sqm mixed-use complex located on a hillside with an elevation difference of about 12m. Following the movement of the terrain, the two white volumes and the dark vertical one progressively grow in a parallel relationship, creating a series of penetrating views.

While the two lower white volumes highlight the public character of the building, the dark office building becomes the vertical focus. The complex aims to recreate an abstract urban space, an inclusive community activator and sharing platform, becoming at the same time a strong urban landmark.

The complex layout takes inspiration from the local multi-patio traditional scheme, called ‘yard inside yard’, where the central gallery cube is surrounded by a U shape outer layer of buildings. The distinct volumes of the three main buildings have been designed to rationalize the functions, to create an easier orientation and a more efficient resources’ allocation. The white lower volumes include all the public areas (community center, counseling and help center, exhibition hall…) while the dark high-rise building provides the internal workspace (training center, offices, archive…).

Proyectos relacionados

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Otros proyectos de West-line Studio

Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
South-West of Guizhou Province, China
Dushan School Complex
Guizhou Province, China
Bamboo Gateway
Guizhou Province, China
Chetian Cultural Center
Guizhou Province, China
Chetian Tourist Center
Guizhou Province, China