Tetris Haus

San Candido
Architects
Plasma Studio
Location
San Candido
Year
2007
Size

680 sqm

Program
Multi-unit Residential Block.

Partner in charge
Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell

Photography
Cristobal Palma

Tetris House is derived from turning very pragmatic parameters into a spatially engaging concept: multiple programmatic demands (five self-contained units, parking space and other covered exterior areas) have initiated two volumes. L-shaped in plan and section they are spatially interwoven as to produce a range of dynamic in-between spaces.

The building volumes cantilever about five meters out to provide covered parking. The structural forces are legible in the development of the wall and ceiling planes.

The local larch is used with a white tint throughout the interior. The sloped elevation continues as a built-in sideboard that turns into a series of steps and a plinth beneath the internal stairs.

Related Projects

  • Osaka University MACHIKANE Nursery school
    Coelacanth K&H Architects
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • New chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Other Projects by Plasma Studio

Circus House
London, Great Britain
The Crumple Zone
London, Great Britain
Strata Hotel
Sesto
Hotel Puerta America
Madrid, Spain
International Horticultural Expo
Xi'An, China
Dolomitenblick
Sesto