Piz Seteur

Selva - Val Gardena
Architects
Perathoner Architects
Address
Plan de Gralba, 39048 Selva - Val Gardena
Year
2017

The planning of the valley station of Piz Seteur was inspired on the one hand by the profiles of the surrounding mountains and on the other hand by the two main sports practiced in this area, skiing and mountain biking. The goal was creating a perfect harmony between dynamism, power, technology and nature and to merge the building with the surrounding natural alpine landscape.

The architects choose brushed larch wood, the tables used were in fact treated with abrasive brushes that removed the softer part of the wood, providing them with a darker color more similar to the neighboring forest.

Related Projects

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • Shangri-La Hotel Tokyo
    WORKTECHT CORPORATION
  • Nippon Daira Hotel
    WORKTECHT CORPORATION

Magazine

Other Projects by Perathoner Architects

Single familiy house
Daunei
Danterceppies Cable Car
Selva di Val Gardena
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena
Villa A
Selva di Val Gardena
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena
Villa Belvedere
Costermano