Market

Photo © Andrea Conti
Photo © Andrea Conti
Photo © Andrea Conti
Photo © Alessandro Ruzzier
Photo © Alessandro Ruzzier
Photo © Alessandro Ruzzier
Photo © Alessandro Ruzzier
Photo © Alessandro Ruzzier
Architects
Corde Architetti
Location
Year
2014

The risk one may run in adding a new commercial building in the centre of a small village is to subvert balances and prevail on the existing. This is intended to be a different kind of approach compared with the usual box-shaped shopping centre: an aggregation of volumes with different heights and rough concrete panelling attempts to confront with the old urban pattern. The massive presence of vegetation, both trees and climbers, is the unpredictable element guided by time and seasons as a moment of mediation.

Related Projects

  • WhO Interior Sheet
    WhO
  • Neues Wohnquartier in Mölln
    czerner göttsch architekten
  • Wohnhaus und Scheune
    Walker Architekten
  • primary school Weissenstein
    lightsphere GmbH
  • National Museum of Qatar
    Werner Sobek – Engineering, Design & Sustainability

Magazine

Other Projects by Corde Architetti

House TRVSL
House PLS
MUSME
Padova
MIUR
BDN offices
Villotta di Chions
House BRSL
Sacile