Interior RA

Bassano del Grappa
dining room
Photo © Didonè Comacchio Architects
kitchen
Photo © Didonè Comacchio Architects
stair
Photo © Didonè Comacchio Architects
dining room
Photo © Didonè Comacchio Architects
stair
Photo © Didonè Comacchio Architects
entrance
Photo © Didonè Comacchio Architects
living room
Photo © Didonè Comacchio Architects
kitchen
Photo © Didonè Comacchio Architects
detail
Photo © Didonè Comacchio Architects
Architects
Didonè Comacchio Architects
Location
Bassano del Grappa
Year
2020
Stories
1-5 Stories

The aim of the interior project, developed for a young and dynamic couple with refined tastes, is to create a spatial hierarchy in the apartment located at the fifth floor of a building in the centre of Bassano del Grappa.
The original space appeared large and empty with an irregular roof and the bulky presence of the elevator that gives direct access to the living area. The apartment, nevertheless, benefits from beautiful views of the city centre, Monte Grappa and Asiago’s plateau.
The apartment is functionally rationalised with the use of a few but refined materials. Two elements in the living area regulate the flow: a wooden divider allows a glimpse of the elevator while defining the entrance area and the proportions of the dining room and the large kitchen counter. The size, shape and arrangement of the latter dictate the rhythms of the kitchen.
Without creating real physical barriers, the spaces appear clear and recognizable.

Related Projects

  • WhO Interior Sheet
    WhO
  • Neues Wohnquartier in Mölln
    czerner göttsch architekten
  • Wohnhaus und Scheune
    Walker Architekten
  • primary school Weissenstein
    lightsphere GmbH
  • National Museum of Qatar
    Werner Sobek – Engineering, Design & Sustainability

Magazine

Other Projects by Didonè Comacchio Architects

Interior SS
Nove
House AB
Bassano del Grappa
Lapitec Cersaie 2018
Bologna
Interior LP
Castelfranco Veneto
House PB
Rosà
Pencil Box
San Felice sul Panaro