House PB

Rosà
Architects
Didonè Comacchio Architects
Year
2013
Team
Paolo Didonè, Devvy Comacchio

The dwelling is a 120mq addition to a rural complex in the Veneto countryside. The addition was built in the early 1900s and has undergone a restoration in the late 90s to be used as an office. In 2012 it has been reverted to its original function.

The house is developed over three floors. The living room is located at the ground floor and the rooms and the service rooms on the upper floors. The floor at the time of the last restoration was a red “pavimento alla veneziana” which has been maintained and restored.

The spaces are characterized by the alternation of white surfaces and natural wood ceilings.

The living room stair, which was done during the last restoration in the 90s, declares its misplacement. An operable wall, with a writable film layer finish, is created in order to hide the actual staircase giving the space a more contemporary tone and allowing the recovery of the understair storage space.

Related Projects

  • Riedberg C, 10 garden court houses
    bb22 architekten + stadtplaner
  • Double-Ex House
    nARCHITECTS
  • House in Katsuyama
    Akira Sakamoto Architect & Associates
  • Villa A.
    SUSANNE KAISER Architektur & Interior Design
  • ed.ot
    SoHo Architektur

Magazine

Other Projects by Didonè Comacchio Architects

Interior SS
Nove
House AB
Bassano del Grappa
Lapitec Cersaie 2018
Bologna
Interior LP
Castelfranco Veneto
Pencil Box
San Felice sul Panaro
House VM
Rosà