Danterceppies Cable Car

Selva di Val Gardena
Architects
Perathoner Architects
Address
Streda Dantercëpies, 39048 Selva di Val Gardena
Year
2013
Cost
1M - 100M
Stories
1-5 Stories

The morphological insertion of the buildings into the alpine environment was a major part of the project of the Dantercepies cable car. The valley, mountain and middle stations were all built out of cement mixed with sediments of local dolomitic gravel.

The original project had to be completely revised, adapted and newly approved due to two landslides in April 2013. Nevertheless, the project could be realised during summer 2013.

Related Projects

  • 3MFH Oberchärns
    Lengacher Emmenegger Partner
  • Haus in Inchigeelagh
    Markus Schietsch Architekten
  • County Hospital 'Klinikum am Wörthersee'
    Dietmar Feichtinger Architectes
  • Footbridge Simone-de-Beauvoir
    Dietmar Feichtinger Architectes
  • University Campus Krems
    Dietmar Feichtinger Architectes

Magazine

Other Projects by Perathoner Architects

Single familiy house
Daunei
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena
Villa A
Selva di Val Gardena
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena
Piz Seteur
Selva - Val Gardena
Villa Belvedere
Costermano