Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit
Photo © gustav willeit

cut out, house h

 Back to Projects list
Year
2015
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

house h, along with the family-owned park hotel, is part of something greater, and yet an intimate haven – living in and with the surroundings. a simply formed monolith is placed on an incline. and yet, the house blends in with the terrain, optically leading to a ledge in the terrain. clear design vocabulary focused on reduction, and coarse, earthy grains in the concrete characterize the surface of the house. it is interrupted by terraces and loggias offset to the inside, seemingly dismissing the nearby train track. everything is scaled back a bit, be it the architecture or the materials used. the house is located at the very end of a park landscape. the idea was to find joining elements in the private residence and the hotel, to find coherence, in order to achieve a continuation in content and history.

Other Projects by bergmeisterwolf architekten

in the tradition, gasthaus löwengrube
Bozen
blend, öhler woman
Brixen
block of wood, wood carving perathoner
Pontives
next to the chapel, farmstead b
Sterzing
within the leaves, house p
Mühlbach
in the centre, hotel pupp
Brixen