Hubertus pool

Geiselsberg
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Hubertus pool
Fotografia © Alex Filz
Architects
noa* network of architecture
Adreça
Furkelstraße, 5, 39030 Geiselsberg
Any
2016
Preu
Ocult
Pisos
Ocult

The Hotel Hubertus is located in Valdaora, at the foot of the famous ski and hiking area Kronplatz in the Puster Valley at an altitude of about 1350 m. The family establishment was generously enhanced and enlarged with 16 new suites, a new kitchen with restaurants and “Stuben”, an entrance area with lobby, reception and wine cellar and a fitness and a relaxation room with panoramic terraces. The new 25 m long pool, functioning as a connector between old and new, underlines the essence of this comprehensive renovation and renewal project.

By creating an unified, rhythmically alternating facade with native larch tree trunks noa* connects "old and new" in a consistent manner. The homogeneous appearance, following the natural topography of the area, creates the theatrical base for the design of the new, cantilevering pool, which thrones between the old and new accommodation wings, floating between heaven and earth…

The new pool, which imposingly rests in-between the two accommodation wings, seems like a floating rock, come to rest at the site, overlooking the valley. The hidden edges of the pool, kept in anthracite-coloured stone, abolish the gap between pool and landscape, creating the impression of the water flowing into nothing, disappearing between pool and landscape. The pool metaphorically reminds of a mountain lake, nestled into the astonishing mountainscape of the UNESCO World Heritage site, the Dolomites...

FLOATING BETWEEN HEAVEN AND EARTH
The highlight of the project is the new sky pool, floating like a natural rock over the new accommodation wing. Without any visible boarders, a width of 5 m, a length of 25 m and a depth of 1,30 m the over 17 m cantilevering pool can be seen as completely unique. The position of the pool, which floats 12 m above the ground, at its extreme edge, gives the swimmer the feeling of floating – weightlessly between heaven and earth. This impression is further reinforces by the glass front and a glazed window on the bottom of the pool.

Projectes relacionats

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Revista

Altres projectes per noa* network of architecture

Seehof
Naz-Sciaves
Valentin #2
Castelrotto
Ulrichshof
Bavarian forest, Germany
Applesauna
Saltusio
Am Steinbruch
Renon
Tofana
San Cassiano